miercuri, 7 mai 2008

Mai mult verde


Ce-i mai verde decat frunza verde?
Pai, frunza vopsita verde cu vopsea alchidica, efect secundar al importantei si ecologicei activitati a vopsirii gardului prin stropire.
La fel de verde ca imaginea corporatista a ... nu spun cui, ca s-ar putea sa pacatuiesc prin omisiune, sau ca proiectele zise ecologice, care se impart in trei mari tipuri - dat din gura (adica tocat banii pe meetinguri, conferinte, traininguri, publicitate etc.), gunoierit si ceva ce s-ar putea numi "Iti tai mainile, dar iti dau manusi" (adica defrisez, dar plantez panselute, sau poluez la greu, dar infig trei plopi la marginea orasului, sau vanez la greu tot ce misca, dar finantez un tarc de tinut doi lupi in el)
Ce ma enerveaza e ca s-a format un soi de musita a CSR "verde", practic nu mai e proiect mare, deci cu banet semnificativ, fara aceiasi "actori". Ma intreb daca respectivele companii aleg in cunostinta de cauza sa faca greenwashing de-asta de doi lei si atunci lucreaza, deh, cu profesionistii acestei activitati, sau pur si simplu pe responsabilii cu CSR-ul nu prea-i duce capul.
Editez ca sa pun si-un link de "green talk" despre cum se mai brandeaza "eco" prin lume.

Niciun comentariu: